Előnyök

1. GYORS

Oxidatív hatásának köszönhetően a VIRKONTM S por lábbeli fertőtlenítőkben 10x gyorsabban hat, mint legközelebbi vetélytársai (kvaterner ammónium sót tartalmazó termékek), akár jelentős szerves terhelés mellett is. A VIRKONTM S por másodperceken belül elöli a kórokozót. 
Független tesztek demonstrálják hat másik típusú fertőtlenítőszernél (aldehid, klórhexidin, klórt felszabadító vegyszer, jód felszabadító vegyszer, szintetikus fenol, kvaterner ammónium összetevőt tartalmazó vegyszer) jobb hatékonyságát lábbeli fertőtlenítőkben alkalmazva.  Kizárólag a kvaterner ammónium összetevőt tartalmazó szerek egyenértékűek e téren. Viszont ezeknek legalább 5 perces áztatási időre van szükségük a megfelelő hatás kifejtéséhez a lábbeli előzetes megtisztítását követően.  A VIRKONTM S por esetében erre akár 30 másodperc is elegendő. Munkaoldata jól látható módon, színváltozással jelzi, ha az oldat már nem elég hatékony, így cserélni szükséges.

2. SOKOLDALÚ

A VIRKONTM S por kiválóan alkalmas az állományváltások közötti szervizperiódusban gépek, berendezések, etető és itató rendszerek, felületek, épületek, alomanyag fertőtlenítésére, illetve lábbeli fertőtlenítőkben való alkalmazásra akár alacsony hőmérsékleten is. 

Természetesen használható az állomány nevelési vagy termelési időszaka alatt is a telep kívánatos higiéniai státuszának folyamatos megőrzése céljából, a be- és kilépő járművek és azok kerekeinek, a telepre érkező személyek (saját dolgozók és idegenek), közlekedő utak, mozdítható berendezések, gépek és eszközök fertőtlenítésére. 

Annak érdekében, hogy az épület elérhetetlen helyeit és az istálló levegőjét is fertőtleníteni tudjuk, a VIRKONTM S por ködösítve is használható. Kijuttatható akár motoros permetezőkészülékkel, hideg vagy meleg ködképző berendezéssel.

3. KÖRNYEZETBARÁT

A VIRKONTM S por kedvező összetétele (peroxigén komponensek, felületaktív anyagok, szerves savak és sók, illetve szervetlen puffer anyagok stabilizált keveréke) révén a használatot követően a környezetbe jutva (megfelelő hígításban alkalmazva) könnyen lebomlik, így környezetkímélő. 

Rendkívül felhasználóbarát, szakszerűen használva nem veszélyes sem a felhasználóra, sem pedig az állatállományra.

Alkalmazásával az állatok elhelyezésére szolgáló épületek kiváló higiéniai státusza biztosítható az állományváltások közötti szervizperiódusok során és a termelési időszak alatt is.

4. KÍMÉLETES

Annak érdekében, hogy egyes betegségek terjedése megelőzhető legyen, az állattartó telepet környezetétől és a biológiai fenyegetést jelentő üzemektől a lehető legjobban izolálni kell. 

A kórokozók folyamatos fenyegetést jelentenek a farmon belülről és a telep környezetéből egyaránt. Ezért mindenképpen szükséges a telepre belépő gépjárművek (a telepet elhagyó saját járművek is!) alapos tisztítása és fertőtlenítése.  A VIRKONTM S por megbízhatóan használható ezen a területen, akár a mindennapok során is. 

Nem károsítja a járművek alkatrészeit, oxidatív hatásának köszönhetően pedig gyorsan és hatékonyan fertőtleníti a gépjárművek kerekeit és karosszériáját.

 

A VIRKONTM S por kizárólagos hazai forgalmazója